21 iunie 2018

Ca sa ajungi cu bicicleta oriunde in viata, trebuie sa te hranesti corespunsator.

Si cum Topoloveni Summer Tour este la un pas aproape de tine, ne-am gandit ca ti-ar prinde bine sa afli cateva informatii utile despre cum trebuie sa-ti pregatesti corpul pentru a-ti procura nutrientii necesari si sa fii in forma pentru competitie!

Pasiunea pentru ciclism se afla in stransa legatura cu un stil alimentar aparte. Ca ciclist, alimentatia iti influenteaza performanta in mod considerabil.

Datorita efortului sustinut pe care corpul il suporta, sunt ideale alimentele bogate in carbohidrati, ce se regasesc in produse precum: orez, cereale sau derivate din acestea. Acesti carbohidrati se transforma in glicogen, care sustine rezistenta muschilor la efort.

In zilele dinaintea competitiei, cauta sa iti asiguri un aport caloric consistent, sa te odihnesti bine si sa te hidratezi pentru a pregati organismul pentru efortul intens ce umreaza.

In ziua competitiei e bine sa iei un mic dejun bogat in carbohidrati cu eliberare usoara si proteine. Iata cateva idiei:

  • terci din ovaz cu lapte, cu fructe si nuci;
  • oua amestecate cu paine integrala;
  • smoothie de banane, lapte, ovaz si unt de arahide, daca esti pe fuga;

In timpul cursei, provocarea este sa iti mentii nivelul de energie ridicat. Conform revistei Cycling Weekley, ar trebui sa asimilezi 60g de carbohidrati pentru fiecare ora de efort. De aceea e bine sa ai la tine geluri si batoane nutritive. Insa o poti face si cu ajutorul fructelor sau dulciurilor pe care le regasesti la punctele de alimentare: banane, portocale, ciocolata etc.

Dupa cursa, trebuie inlocuiesti energia consumata si sa oferi organismului proteine pentru refacerea muschilor. Legume, paste, orez, carne de pasare sau peste sunt alegeri excelente pentru masa de recuperare.

Asa ca sambata, pe 23 iunie, vino pregatit pentru competitie!

Mult succes iti dorim!